"Kijk altijd naar de mogelijkheden,
niet naar de belemmeringen."

Nieuws

Samen werken is iets anders samenwerken

Hoe komt het dat je met die ene collega goed kunt samenwerken, terwijl het contact met een andere collega moeizaam verloopt? Het DISC model geeft aan hoe mensen hun omgeving waarnemen en daarop reageren. TOP Result Groep verzorgt DISC trainingen voor teams. Lees meer.

Hoe komt het dat je met die ene collega goed kunt samenwerken, terwijl het contact met een andere collega moeizaam verloopt? We zijn allemaal anders en iedereen ziet de wereld door zijn of haar eigen ‘bril’. Dit kan leiden tot miscommunicatie, onbegrip of irritatie en komt de samenwerking niet altijd ten goede. Voor een effectieve samenwerking is het belangrijk om juist gebruik te maken van de verschillende kwaliteiten die mensen hebben.

DISC gedragsprofielen
Het DISC model geeft aan hoe mensen hun omgeving waarnemen en daarop reageren. DISC staat voor de vier basisgedragsstijlen Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Het uitgangspunt van de vier basisgedragsstijlen maakt deze methode zeer toegankelijk en begrijpelijk. De stijlen bepalen de manier waarop je reageert op situaties en de manier  waarop je communiceert. Met een persoonlijk DISC gedragsprofiel krijg je inzicht in je eigen gedrag, kwaliteiten en valkuilen.

Teamtraining met DISC
TOP Result Groep verzorgt DISC trainingen voor teams. In deze training krijg je inzicht in je eigen gedrag. Daarnaast leer je gedrag van je collega’s beter kennen en hoe je daarop kunt anticiperen. Als team krijgen jullie inzicht in waar jullie elkaar aanvullen en hoe jullie elkaar  kunnen versterken. Er wordt een gemeenschappelijk taal voor gedrag geïntroduceerd die begrijpelijk is en eenvoudig toepasbaar. Het onderling begrip neemt toe en de communicatie kan daardoor sterk verbeterd worden. Je begrijpt waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt en ook hoe je beter met elkaar om kan gaan. Ook wordt duidelijk waar gemakkelijk conflicten kunnen ontstaan en hoe iemand beslissingen neemt of met druk omgaat.

Na de training kennen de teamleden hun eigen gedragsvoorkeuren en die van de anderen teamleden. De sterke punten en valkuilen van het team zijn in kaart gebracht. Er is meer begrip en betere communicatie. En die leiden tot effectieve samenwerking.

Wil je meer weten? Bel of mail ons gerust: tel. 030-6622925 of info@topresultgroep.nl

Afdrukken | Terug